Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (17) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (200) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (34) за празник (106) заек (3) закуски (62) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (22) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (73) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (54) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (16) чия (2) шоколад (33) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (35) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 8 март 2018 г.

Изключително вкусна супа от броколи, праз и сирене



Супичката е семпла, но много вкусна.Чудесна за разнообразяване на зимното меню.След пасиране е подходяща дори и за вечно мразещите "зелени " неща :).
Продукти
за 4 порции
  • 300 г праз, нарязан на дребно(може да се замени с лук)
  • 30 г масло
  • 20 мл зехтин
  • 150 г настърган морков
  • 250 г броколи, накъсани
  • 1-2 скилидки чесън, пасиран
  • 100 мл течна сметана
  • 1 л вода
  • 50 г крем сирене
  • 100 г високомаслен кашкавал
  • 1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано
  • черен пипер
  • 1/2 с.л. сол

 Време за приготвяне: 50 мин.
- за подготовка - 10 мин.  
- за готвене - 40 мин.

Калории 
Общо Ккал 1420
За една порция 355  Ккал

Приготвяне
  • Маслото и зехтина се загряват и в тях се задушава нарязания на дребно праз.
  • След като празът омекне, добавят се настърганите моркови и се задушава с разбъркване още няколко минути.
  • Прибавят се вода, сметана, сол и се вари на слаб огън 10-15 минути, до омекване на зеленчука.
  • Добавят се броколите и пасирания чесън. Вари се още 15-20 минути и се овкусява с черен пипер и индийско орехче.
  • Смесва се с крем сиренето и се разбърква добре. Добавя се настъргания кашкавал и се бърка до пълното му разтопяване.
  • Супата сервираме с парченце лимон.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...