Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (14) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 7 ноември 2017 г.

Печена на фурна тиква с кокос



Лесно и просто, ама който не е правил не знае! Затова добавям в рубриката "как се прави".
Ако имате възможност опитайте варианта с портокал или пък с кокос....ммммм.
Продукти
за 6 - 8 порции
1 кг тиква тип "цигулка" или бяла (балка)
1 ч.л. канела
1-2 с.л. захар
2-3 с.л. кокосови стърготини
3-4 с.л. вода или портокалов сок

 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин.

Калории 
Общо 595 Ккал 
За една порция  100 Ккал 

Приготвяне 

Тиквата се реже на парчета с еднаква дебелина, около 2 пръста( 2 см).
Обикновено е по-лесно да обелите отделните парчета тиква, след като вече е нарязана. Меката част около семките се отстранява заедно със семките.
Тиквата се подрежда в подходяща тавичка. Залива се с много малко вода, тя пуска при печенето.
Поръсва се с подправки, захар и кокос.
Пече се в предварително загрята на 220 С фурна до зачервяване. Аз обичам карамелената коричка, която се получава отгоре и не я покривам с нищо. Пека в долната част на фурната.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...