Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 30 септември 2017 г.

Телешки гювеч в крок пот


Продуктите и подправките са примерни, според каквото обичате или с каквото разполагате.




Продукти
за 4-6 порции
1 кг телешко месо без кост
2-3 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 к.ч олио (зехтин)
2-3 моркова
600 г картофи
2-3 чушки (пипер)
1 тиквичка
1 син домат
1 ч.ч. грах
1 ч.ч. зелен боб
2-3 смлени червени домата(1 консерва)
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган
2 дафинови листа
1 с.л. сол

 Време за приготвяне: 10ч 30 мин.
- за подготовка - 30 мин.
 - за готвене - 10 часа

Калории
Общо 3600  Ккал
 За една порция  600 Ккал

Приготвяне

Месото се нарязва на порции.
Лукът се реже на едро.
Морковите се режат на кръгчета.
На дъното на съда се слага малко мазнина. След това лука, морковите и парчетата месо.
Поръсва се с подправките - сол, черен пипер, сомак, мащерка, риган.
Картофите се белят и нарязват на едро. Нареждат се върху месото.
Всички останали зеленчуци се режат и се подреждат върху картофите. Завършва се с доматите.
Отгоре се поръсва отново със сол и други подправки и останалата мазнина.
Не се добавят течности.
Готви се за 10 часа на слабата степен на крок пота.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow