Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

сряда, 17 май 2017 г.

Карамелен сладкиш с бишкоти и ябълки



Много приятен "кремест" сладкиш, ароматен и сладък.


Рецептата е от прекрасния блог на Ивана от слънчева Италия! Благодаря!
Промених само едно нещо, обработих ябълките за кратко, за да омекнат.
Продукти 
за кексова форма с обем 1л (31/18)
8 порции
карамел

70 г захар
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. вода
крем
4 яйца
400 г 1кутия кондензирано мляко
ванилия
2 ябълки
1 с.л. захар
1 с.л. масло
15 бр. бишкоти "савоярди"

Време за приготвяне: 1ч.10 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 1 час
Калории 
Общо  2820 Ккал 
За една порция 355 Ккал





Приготвяне 
 карамел
Захарта, лимона и водата се поставят в малък съд, да заври на слаб огън и да се получи карамел.
Карамелът се изсипва във формата за печене и се разнася по дъното и стените чрез разклащане.
Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци.
В подходящ съд се загряват 1 с.л. масло и 1 с.л. захар, прибавят се нарязаните ябълки и се разбърква. Готви се за 1-2 минути, ябълките леко да омекнат.
На дъното на формата , върху карамела се подрежда един пласт ябълки, отгоре бишкоти.Отново пласт ябълки и се завършва с бишкоти.
крем
Яйцата се разбиват с миксер, прибавя се ванилията.
Кондензираното мляко се смесва с водата в отделен съд и се разбърква. Смесва се с яйцата.
Кремът се изсипва върху бишкотите.Изчаква се за малко, да попие в бишккотите и съдът се слага във водна баня.
Пече се за 60 мин на 150 С.
Изважда се и след като изстине се прибира за 2-3 часа в хладилник.
Охладеният сладкиш се обръща в подходяща чиния.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...