Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 16 март 2017 г.

Сладки рулца от крем (сладка сарма)


Отдавна гледам тази вкусотия на различни места в интернет. Прекрасен , много лесен десерт за любители на  "кремести" сладкиши. Всъщност комбинация от две кремчета с ефектно оформление.



Според името, с което е популярен сладкишът е с произход от турската кухня.
Източник

Продукти
за 12 порции
тавата е с размер 37/20 см

първи крем - основа
 500 мл прясно мляко
150 г захар
30 г нишесте
60 г брашно
2 с.л. какао
ванилия
50 г масло
втори крем

150 мл сметанащ
2 с.л. пудра захар
1 ч.л стабилизатор за сметана
1/2 ч.л. лимонов сок
допълнително
100 г кокосови стърготини

Време за приготвяне: 1 час 20 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 10 мин.
- изчкване 60 мин

Калории
 Общо 2896 Ккал 
За една порция 241 Ккал 



Приготвяне


първи крем
Брашното, нишестето, ванилията и какаото се смесват и заливат с част от прясното мляко(100 мл). Разбърква се добре.
Остатъка от млякото се загрява заедно със захарта до завиране.
Каковата смес се изсипва бавно във врящото мляко при непрекъснато разбъркване.
Вари се на слаб огън с непрекъснато разбъркване до сгъстяване.
Кокосовите стърготини се разстилат на дъното на тавичката, да го покрият равномерно.
Върху кокоса се разпределя какаовия крем, заглажда се и тавата се поставя в хладилник за 30 минути.
втори крем
Сметаната се разбива на твърд крем със захарта, добавя се лимоновия сок(по желание) и фиксатора за сметана.Изсипва се върху втвърдения какаов крем и се разпределя равномерно.
Отново се прибира в хладилник за 30 мин.
Охладения сладкиш се нарязва на тънки ленти с дължина 10 см. Лентите се завиват на рула с помощта на широк нож.
На първата снимка рулцата са потопени в шоколад.



 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...