Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 15 март 2017 г.

Пиле с киноа и спанак



Киноата в случая се явява като гарнитура, но може да се сервира и  като самостоятелно постно ястие (количеството е достатъчно за 2 -3 порции ).


Здравословно, бързо, лесно, вкусно!
Тук  има още рецепти с киноа.
Продукти 
за 2 порции
1 пилешко филе пепруда
лимонов сок 1/2 лимон
черен пипер
мадраско къри
за киноата
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода(пилешки бульон)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 малка чушка
200 г пресен спанак
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.кимион
лют пипер по желание

 Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 20 мин.

Калории за киноата
Общо 731 Ккал 
 За една порция 365  Ккал




Приготвяне 

Пилешките филета се разрязват и се оформят две пържоли.
Поръсват се обилно с лимонов сок и черен пипер. Оставят се така за 15 мин, поне.
Тук има съвети за приготвяне на крехки пилешки пържоли на скара.
Аз ги пека най-често на грил тигана, най-лесно е за 2 порции.
киноа
В дълбок съд се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните на много ситно лук, морков и чушка.
След като зеленчука омекне се прибавя нарязания на дребно спанак. Разбърква се няколко пъти и се слага нарязания на дребно чесън.
Следва измитата киноа* и 2 чаши вода. Добавят се останалите подправки.
Вари се на слаб огън до пълното поемане на водата от киноата.(около 12 мин.). Оставя се да изстине под капака.
* киноата се мие лесно в цедка


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...