Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 28 януари 2017 г.

Розички от бутер тесто с ябълки



Тази рецепта беше много популярна миналата година. Още когато я видях, реших че ще я направя. Дойде и нейния ред! Много лесно и , вкусно и ефектно представяне на популярната комбинация от ябълки и бутер тесто.



Не може да се сравнява с любимия ни Ябълков пай, но си заслужава да опитате и тези симпатични малки пайчета, оформени като рози.

Продукти 
за 12-14 броя 

400 г бутер тесто
4-5 ябълки
1 с.л. лимонов сок
4-5 с.л. кафява захар
1 к.л. канела
Време за приготвяне: 50 мин.
- за подготовка -30 мин.
 - за готвене - 20 мин.




Калории  
Общо 1148 Ккал
За 1 порция 96 Ккал


Приготвяне 


Ябълките се почистват от семенната част и се нарязват на тънко , заедно с кората.
Бланшират се за 30 сек във вода с 1 с.л. лимон.
Изцеждат се и се оставят да изстинат.
Бутер тестото се разстила, разточва се леко и се поръсва със захарта и канелата.
Реже се на лентички - около 4 см ширина и 20 см дължина ( виж снимката)
На практика се реже на 7 части  и след това всяка лента на две. Отначало направих розичката с цяла лента, но става много голяма.Не се изпича лесно и след това се усеща повече вкуса на тесто.

 Ябълковите резенчета се подреждат по дължината на всяка лентичка, като леко се застъпват.
Единият край на лентата се подгъва върху ябълките(снимка) и след това се навива на рулце.
Оформените рози се поставят във форми за мъфини.
Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна за около 20 минути, до получаване на златист загар.
Изваждат се от формата и се изчаква да изстинат.
Може да се поръсят с пудра захар.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...