Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 4 април 2016 г.

Усукана памук погача(питка) със сирене



Тестото за памук погача стана много популярно в последно време. Аз се отнасях с голяма доза скептицизъм към него, до момента в който направих хляб в хлебопекарната от това много маслено тесто.Получи се много вкусен и пухкав !
Още по-голяма беше изненадата ми от тази питка, която напълних с кашкавал и сирене.
Изумително вкусна и мека, наистина като памук!
Използвах рецептата на Емо и Вещицата от Ароматно в кулата на вещицата, която е публикувала рецептата преди 3 години.

Продукти 
за тава с диаметър 22-24 см
 6 порции
120 мл топла вода
120 мл топло прясно мляко
120 мл олио(слънчогледово)
1/2 с.л. сол
2 и 1/2 с.л. захар
420 г бяло пшенично брашно тип 500
1 пак. мая (7г)
200 г сирене
1 жълтък за намазване
Време за приготвяне: - 3 часа
за подготовка - 20 мин.
- за готвене и втасване 2-3 часа


 Приготвяне 

Тестото замесих в хлебопекарната на програма "Паста", която за моята машина е 15 минути, без загряване.Затова е необходимо предварително да се загреят течностите.
Следва втасване до удвояване на обема на тестото.Продължава малко по-дълго от обикновен хляб заради мазнината.Отне ми около час във загрята фурна.
Оформянето е по избор, но вида и вкуса зависят от това как се процедира с готовото тесто.


Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка част се разточва на кора и се поръсва с натрошеното сирене.
Всяка кора се навива на руло като леко се усуква и раздърпва.Трябва двете рула да са с еднаква дължина.
Рулата се усукват и се поставят в намазана с мазнина тава като се завиват на охлюв.
Оставя се да втасва отново за около час.
Намазва се с жълтъка, разбит с 1-2 с.л. прясно мляко.
Пече се на 180 С за около 30-40 минути.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...