Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 23 декември 2016 г.

Лесна сметанова торта - подробно



Тортата е наистина много лесна, с малко продукти.Лека, със свеж аромат.

Продукти
за форма с диаметър 26 см
блат

4 яйца L
8 с.л. захар
1 п. ванилова захар
1/2 пак. бакпулвер (1 ч.л.)
8 с.л. брашно
пълнеж
200 г сладко по избор
200 гр заквасена сметана
покритие
200 мл сметана за разбиване
2 с.л. пудра захар
 Време за приготвяне:50 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
- за готвене30мин. -
 Приготвяне 


Фурната се загрява на 175 С.
Яйцата се разбиват със захарта за около 10 минути, до гъста пяна.
Прибавя се ваниловата захар, бакпулвера и постепенно предварително пресятото брашно.
Разбърква се внимателно, на ниска степен на миксера .
Формата се застила с хартия за печене и се намазва с олио.
Готовото тесто се изсипва във формата.
Пече се на средна решетка около 30-40 мин., до суха клечка.
Блатът се изважда от фурната и се изчаква да изстине.
Освобождава се от формата, като предварително се мимнава с остър нож по края, за да се отлепи от стените.
Изстиналия блат се разрява на две части хоризонтално с помощта на голям, остър нож.
Сметаната се смесва със сладкото и се разбърква до хомогенизиране.
Може блатът да се напои с 3-4 с.л. лъжици подсладено прясно мляко, зависи как обичате тортата.
Пълнежа се разстила върху блата, предварително поставен в чиния за торта.
Покрива се с втората част от блата.
Сметаната се разбива с 1-2 с.л. пудра захар до пухкав крем. Нанася се отгоре и отстрани на сладкиша.
Украсява се по желание с плодове или друго.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...