Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Кренвирши в бутер тесто - "pigs in a blanket"







Новото предложение на моя внук Ники е много бърза и лесна закуска, особено подходяща за деца.Буквалният превод от английски е "прасенца в одеяла" защото наистина тези банички имат такъв весел вид на завити в одеяло животинки.


Продукти
за 4-5 порции

250 г бутер тесто
няколко по-тънки кренвирша
1 яйце


 Време за приготвяне: 20 мин.
- за подготовка -10 мин.  
- за готвене 10 мин.



Приготвяне 




Бутер тестото се нарязва на тънки ленти.Кренвиршите се обелват и нарязват на парчета с няколко милиметра по-дълги от ширината на лентичките тесто. ( В САЩ, а може би и на други места,  продават едни малки кренвирши, които могат да се използват цели ).
Всяко парченце кренвирш се увива в тестото.

Подреждат се в застлана с хартия за печене тава и се намазват с разбито яйце.
Пекат се на 220 С за 8-10 минути.













Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...