Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 1 август 2016 г.

Обърнат сладкиш с карамел и плодове




Продукти
за форма с диаметър 26 см
10-12 порции
за карамела
50 г масло
140 г кафява захар
1/2 ч.л. канела
10 сливи
2 нектарини
за тестото
120 г меко масло
150 г захар
ванилия
3 яйца
240 г брашно
1 п. бакпулвер
щипка сол
200 г заквасена сметана
допълнително
бадеми, кокос

 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 40 мин.
Приготвяне
за карамела
Маслото се загрява в дълбок съд, на слаб огън.Добавя се захарта и  канелата и се изчаква до пълното разтопяване на захарта и получаване на карамел.
Карамела се изсипва в приготвената форма и се оставя да изстине.
Плодовете се режат , сливите на половинки, а прасковата на резенчета и се подреждат върху карамела.
за тестото
Маслото се разбива със захарта до еднородна смес.Примесва се ванилията.
Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбива.
Прибавят се ванилията и сметаната, разбърква се и се прибавя пресятото брашно и бакпулвера.
Тестото се изсипва внимателно върху плодовете, с лъжица, за да не се разместят.
Пече в предварително загрята на 190 С фурна за около 40 мин.
Сладкиша се обръща още топъл и се поръсва с бадеми или кокос. Изчаква се да изстине и карамела да попие в тестото и се сервира.



 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...