Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (190) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 10 август 2016 г.

Лятна кавърма със свинско, печени чушки и домати



Ястието изглежда трудоемко,  както всички летни ястия с повече зеленчуци, но ако имате консервирани печени пиперки и домати, всичко ще се случи много бързо!

Продукти
За 4-6 порции
700-800 г свинско месо от плешка или бут
50 мл олио
2-3 моркова
1 кг стар лук
3-4 скилидки чесън
50 мл вино по избор
1 кг  пипер(чушки) за печене
1 кг червени , добре узрели домати, или консерва
1 с.л. сол
½ ч.л. млян черен пипер
Риган, мащерка, босилек или чубрица по избор


 Време за приготвяне:1 час 30 мин
- за подготовка - 1 час .
 - за готвене - 30 мин.
Приготвяне

Чушките се пекат на котлон или грил тиган, задушават се в затворен съд, белят се и се оставят да се отцедят.
Месото се реже на малки кубчета(хапки) и се задушава  в голям тиган за 7-8 мин. в загрятата мазнина.
Лукът се реже на едро и се прибавя към месото.
Морковите се режат на кубчета и се добавят в тигана.Огъня се намалява и се прибавя виното и солта.Покрива се с капак и се оставя да къкри до омекване на лука.
Доматите се настъргват на ренде или се белят и нарязват на дребно. Поставят се в дълбок съд на слаб огън да поврят, докато започнат да се сгъстяват. Ако не са добре узрели, може да е необходимо да се добави 1 с.л. захар.
Доматите и месото се обединяват в широка тава, разбърква се.
Обеления пипер се реже на парчета и се добавя към ястието и се разбърква. Прибавят се избраните подправки.
Тавата се слага в предварително загрята на 200 С фурна и всичко се запича за 20 тина минути.


 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...