Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 19 юли 2016 г.

Пиците на Ники - тесто за пица в хлебопекарна


 Пица с моцарела и кренвирши
 Обикновено, когато правя пица  купувам готово тесто за хляб. С хлебокарната може да се приготви такова тесто, стига да имате време за втасването.

Продукти
за 2 или 3 пици с диаметър 30 см
4-6 порции
ако обичате пица с по-тънка и хрупкава основа, разделете тестото на 3 части или намалете пропорционално всички количества

Пица четири сирена
300 мл вода
1 с.л. зехтин
2 ч.л. захар
3/4 ч.л. сол
450-500 г брашно
7 г (1 пакетче) суха мая

 Време за приготвяне: 2 часа 10 мин.
- за подготовка - 1 час 50 минути
 - за готвене - 20 мин.



Приготвяне 
Приготвяне на тестото в хлебопекарната
Поставяме  в контейнера на хлебопекарната най-напред всички течни съставки, след това солта и захарта и накрая брашното и маята.
Машината се включва на програма "тесто". Моята е номер 6 и продължава 1 час и 50 мин.
Готовото тесто се изважда и се разделя на 3 части.Оформят се 3 топки.
Всяка топка се разточва на тънка кора и се поставя в тава намазана леко със зехтин и поръсена с щипка брашно.
Намазват се с доматен сос и се покриват с продукти по избор.
Пица с моцарела - 2-3 кренвирша, нарязани на кръгчета, настъргана моцарела - около 150 г за 1 пица, настърган кашкавал около 100 г за една пица
Пица 4 сирена - настъргани кашкавал, чедър, гауда и пушено сирене
Пица шунка - няколко тънки парченца шунка, настърган кашкавал
Пиците се пекат в загрята на 200 С фурна за около 15-20 минути , според дебелината на тестото.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Tezi pizi izglejdat neveroiatno. Bravo, Niki! Mnogo se radvam za tvoite kulinarski postijenia!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...