Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 12 юли 2016 г.

Банани в шоколад в рубриката за деца, които готвят



След прекъсване от 2-3 години моят най-голям внук Николай се включва отново с рецепта в блога. Беше предизвикан от детския вариант на "Черешката на тортата" :). Вече е на 11 години и може да готви малко по-сложни неща.


Бананите са любими на всички деца, а комбинацията с шоколад и кокос или ядки е чудесна!
Рецептата е семпла, но при изпълнението й има 2 критични момента:
 = приготвяне на шоколадовия ганаш с помощта на микровълнова и
 = изстиването на готовите шоколадови банани - трябва да са изправени  за да не развалят външния си вид.

Продукти

за 6(3) порции
3 банана
100 мл сметана с животински произход
100 г готварски шоколад (52%)
кокосови стърготини
счукани ядки по избор
 Време за приготвяне: 25 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 15 мин.
Приготвяне 
Сметаната се изсипва в дълбока купичка и се загрява на микровълновата фурна за 20-30 сек.За по-сигурно използвайте по-ниска степен на фурната. Сметаната трябва да е топла, но без да завира.
Шоколада се начупва на малки парчета и се слага в топлата сметана.
Бърка се енергично до пълното му разтопяване.Ако е необходимо се загрява за още 10 сек.
Топлият шоколад се прехвърля във висока чаша .



Бананите, добре узрели, но не меки, се обелват и разрязват на две части. Нанизват се на шишове и се потапят в шоколада. Поръсват се с кокос или ядки и се поставят във висока чаша, изправени. Прибират се в хладилника докато шоколадът стегне.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...