Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 2 юни 2016 г.

Безглутенов шоколадов сладкиш с печено какао



Признавам си , че не съм шокохолик, но този сладкиш, който ме привлече защото е без глутен, ми стана любим!
Рецептата е от майстор и любител на шоколада във всичките му разновидности - Дани от  блога "Музика за свободното време". Благодаря ти, Дани! Очарована съм!


Акцентът в рецептата  е запеченото какао, което придава чудесен аромат на десерта и го направи наситено шоколадов. Текстурата е влажна и мека и се запазва такава за няколко дни!
Копирам направо от Дани.

Продукти
за форма с диаметър 24 см

70 г какао
6 големи яйца
200 г бадемово брашно, при мен са смлени бадеми
220 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
 шоколадова глазура
1 ч.ч. млечна сметана
200 г черен шоколад, 70 % какао

 Време за приготвяне: - 2.5 часа
за подготовка - 100 мин.
за готвене - 30 мин.



Приготвяне


Фурната се загрява на 150 градуса.
Какаото се поставя върху хартия за печене в тавата на фурната,
като се разстила равномерно.
Пече се  около 1,5 часа, като се разбърква на 20 минути.
През това време цялата кухня ухаеше на какао :)
Оставя се да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта.








Добавят се какаото и бадемовото брашно, разбъркани с бакпулвера и содата.
Хомогенизира се добре и се изсипва във форма, 22 -24см, покрита с хартия за печене.
Пече се при 180С,  30-40 минути .
Оставя се да се охлади, преди да се извади от формата.
За глазурата 
Загрява се сметаната, но без да заври.
Сваля се от огъня, добавя се начупения шоколад и се разбърква до пълното
му разтапяне.
Охлажда се и се нанася върху сладкиша.





 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...