Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 27 май 2016 г.

Пухкав огретен от тиквички



Обичам тиквички във всякакви варианти! Това е един от най-лесните и вкусни начини да приготвите тиквички за бърза вечеря или предястие.Ще ви отнеме малко повече от 30 минути.




Продукти 
за тавичка с размери 27см/17 см
6 порции
3 бр. тиквички
3 яйца L
100 мл олио
200 g  заквасена сметана
150 г бяло саламурено сирене(или извара)
сол на вкус
черен пипер
сух копър
3 с.л. царевичен грис
2 с.л. оризово брашно
масло и галета за намазване на тавичката
 Време за приготвяне: - 40 минути
за подготовка - 10 минути
 - за готвене - 30 минути
Приготвяне 

Тиквичките се настъргват(може да не се белят), посоляват се исе оставят да се отцедят.
Яйцата се разбиват с олиото, сметаната и царевичния грис и оризовото брашно.
Към сместа  се прибавя натрошеното сирене и подправките.
Накрая се примесват изстисканите тиквички.
Тавичката се намазва с масло и се поръсва с галета.
Тиквената смес се исипва в тавичката, разпределя се равномерно.
Пече в предварително загрята на 200 С гурна за около 25-30 минути, да златисто.
Сервира се със салата или млечен сос - кисело мляко, сол, чесън, магданоз.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...