Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 15 януари 2016 г.

Лесна шоколадова торта без печене и желиране, с маскарпоне и бисквити орео



Сладкишът наистина е в категорията лесни защото няма печене и желиране.Приготвя се сравнително бързо.


Тортата направих специално за моите племенници, любители на шоколадовите десерти и беше високо оценена .

Продукти 
за форма с диаметър 23 см
основа
300 г бисквити орео (26-28 броя)
75 г масло
маскарпоне крем
250 г маскарпоне
4 с.л. пудра захар
200 мл течна сметана 30% масленост
1 с.л фиксатор за сметана(сухо мляко)
1 п. ванилия
няколко бисквити орео
шоколадов мус
400 г заквасена сметана
3 с.л. пудра захар
100 мл течна сметана 30%
250 г готварски шоколад  52%
още за украса
6 бисквити орео
кокосови стърготини


 Време за приготвяне: - за подготовка - - за готвене -








Приготвяне



основа
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопеното масло.
Получената смес се разстила на дъното на форма за торта с падащ пръстен..Притиска се с лъжица и се оставя да изстине.
маскарпоне крем
Маскарпонето се разбърква с 2 с.л. пудра захар.
Сметаната се разбива с останалата пудра захар и се смесва с фиксатора за сметана и ванилията.
С помощта на шпатула се смесват маскарпонето и сметаната, прибавят се натрошените бисквитки.
Кремът се разстила върху основата.
шоколадов мус
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.
Течната сметана се загрява( на микровълнова или на слаб котлон без да завира) и в нея се слага натрошения  на парченца шоколад.Разбърква се много добре до получаване на гладък, еднороден крем. Ако е необходимо се загрява за още малко.
Смесват се сметаната и шоколадовата смес. разбърква се добре.
Шоколадовия крем се изсипва върху белия крем.
Сладкиша се оставя на студено докато стегне.(3-4часа най-малко).




2 коментара:

  1. Откъде се появиха бисквитки при маскарпоне крема??

    ОтговорИзтриване
  2. Намерих ги в описанието. Извинявам се. Хубав ден

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...