Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 26 януари 2016 г.

Крок пот - Пилешки хапки в сладко кисел сос




Рецепта за това мое любимо ястие има тук, приготвено по стандартния начин с пържене.
Настоящето предложение е здравословният му вариант в уреда за бавно готвене, без пържене.
Вкусът на ястието не пострада  и не отстъпва по нищо на приготвеното по традиционния способ.
Продукти 
за 2 порции
400 г пилешко филе без кост
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. ароматно бяло вино
2 с.л. светъл соев сос
1 малка главичка стар лук нарязан на много дребно
черен пипер
2 с.л. олио(зехтин)
1-2 скилидки чесън ха дребно
1 ч.л сух джинджифил на прах
2 с.л. кафява захар или 1 с.л мед
3 с.л. оцет
3с.л. кетчуп
лют пипер по желание
2 с.л. нишесте, разтворени в 50 мл вода
сусам за поръсване
Време за приготвяне: -
 за подготовка - 10 мин
готвене - 3 часа
 Приготвяне

Месото се нарязва на кубчета(хапки) и се поставя в съда за готвене.Поръсва се с лимоновия сок и виното.
В друг съд се смесват останалите продукти, без нишестето и водата.(Олио, лук чесън, соев сос, джинджифил, захар, кетчуп, оцет) Всичко се загрява до кипене.Отстранява се от огъня и се изсипва върху пилешките хапки.
Уредът за бавно готвене се включва на 2ра степен - силно  за 2 часа и 30 мин.Месото трябва да омекне.
След като месото е готово нишестето се разтваря във водата и се изсипва при месото, разбърква се.Включва се за 30 минути на 1ва степен - слабо.
Сервира се върху ориз поръсено със сусам.Рецепта за ориза има тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...