Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 14 януари 2016 г.

Бърза питка на розички със сирене



Тестото за питката е приготвено в хлебопекарна машина на програма за "паста".Втасването е отделно.

Продукти
за тава с диаметър 28-30см
100 мл течна сметана
200 мл прясно мляко
3 яйца + 1 белтък
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. лимонов сок
100 мл зехтин
800 г брашно
1,5 пак суха мая (10 г)
Време за приготвяне: -
за подготовка
 - за готвене -


Приготвяне
Всички продукти се поставят в контейнера на машината в изброения ред, най-напред течните, след това сухите съставки.
Хлебопекарната се включва на програма "тесто за паста", при мен е 15 минути.
Полученото тесто се изважда и се поставя в намазана с олио купа, покрива се с стреч фолио и се слага във фурната на под 50 С да втасва.Отнема около 30 минути.
След като тестото е удвоило обема си се изважда и се разделя на 8-10 топчета,
Всяко топче се разплесква на кръг и се разрязва, както е показано на снимката.
В средата се слага по желание сирене или смес от сирене и кашкавал.
Оформят се цветенца, които се подреждат на разстояние в намазана с мазнина тава.
Отново се връща във фурната да втасва.
След като тестото се надигне, фурната се увеличава на 190 С , питката се маже с оставения жълтък,разбит с 1 с.л. мляко и се пече до готовност, около 40 мин.. Може да се поръси със сусам.





1 коментар:

  1. Чудесна е, Сонче! Как ми се хапва точно сега нещо такова :) Ами ще си хапна с "поглед". Усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...