Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 17 декември 2015 г.

Червени коледни сладки ( Напукани сладки червено кадифе)




Това са сладки, подобни на Напукани шоколадови сладки, но са с повече брашно и червена боя.Вместо боя може да използвате сок от червено цвекло.



Червеният цвят подчертава коледното настроение на тези меки отвътре и хрупкави отвън сладурчета.
Източник
Продукти
за около 60 броя
3 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
170 г меко масло
1 1/3 ч.ч. захар
3 яйца , големи
1 1/2 ч.л. есенция ванилия
2 ч.л. лимонов сок
2 с.л. прясно мляко(сок от червено цвекло)
1 опаковка червена хранителна боя
200 г бял шоколад
1 ч.ч. пудра захар

 Време за приготвяне:1 час +2 часа за изчакване.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 40 мин.
Приготвяне


Всички изброени сухи съставки се смесват в голяма купа.
Маслото и захарта се разбиват на крем и към тях се прибавят едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване.
Добавят се лимоновия сок, ванилията(ако е течна).
Боята се разтваря в прясното мляко и се разбърква с крема.
Получената червена смес се прибавя към разбърканите сухи съставки и всичко се бърка с миксера до получаване на еднородна маса.
Шоколада се реже на дребни парчета , които се смесват в тестото.
Готовото тесто се покрива с фолио и се прибира в хладилник за 2 часа.
От охладеното тесто се оформят топчета с големината на малък орех.
Всяко топче се овалва в пудрата захар , поставя се в застланата с хартия тава и се притиска леко.
Сладките се пекат на 180 С за 12 минути.Изваждат  се и се оставят да изстинат върху решетка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...