Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 17 декември 2015 г.

Червени коледни сладки ( Напукани сладки червено кадифе)




Това са сладки, подобни на Напукани шоколадови сладки, но са с повече брашно и червена боя.Вместо боя може да използвате сок от червено цвекло.



Червеният цвят подчертава коледното настроение на тези меки отвътре и хрупкави отвън сладурчета.
Източник
Продукти
за около 60 броя
3 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
170 г меко масло
1 1/3 ч.ч. захар
3 яйца , големи
1 1/2 ч.л. есенция ванилия
2 ч.л. лимонов сок
2 с.л. прясно мляко(сок от червено цвекло)
1 опаковка червена хранителна боя
200 г бял шоколад
1 ч.ч. пудра захар

 Време за приготвяне:1 час +2 часа за изчакване.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 40 мин.
Приготвяне


Всички изброени сухи съставки се смесват в голяма купа.
Маслото и захарта се разбиват на крем и към тях се прибавят едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване.
Добавят се лимоновия сок, ванилията(ако е течна).
Боята се разтваря в прясното мляко и се разбърква с крема.
Получената червена смес се прибавя към разбърканите сухи съставки и всичко се бърка с миксера до получаване на еднородна маса.
Шоколада се реже на дребни парчета , които се смесват в тестото.
Готовото тесто се покрива с фолио и се прибира в хладилник за 2 часа.
От охладеното тесто се оформят топчета с големината на малък орех.
Всяко топче се овалва в пудрата захар , поставя се в застланата с хартия тава и се притиска леко.
Сладките се пекат на 180 С за 12 минути.Изваждат  се и се оставят да изстинат върху решетка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow