Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 25 ноември 2015 г.

Шоколадови кошнички с крем




Това е една от рецептите, с които гостувах на  Христинка Колева и блога й  "Животът може да е вкусен".


Продукти
за 6-8 броя кошнички

100 г шоколад(по избор)
крем
1 яйце
3 с.л. захар
250 мл прясно мляко
1 с.л. нишесте
200 г сметана
1/2 п. желатин
1 с.л. есенция ванилия

плодов сироп
плодове

 Приготвяне

Две трети от шоколада се поставя в порцеланова купичка и се затопля на микровълновата за 40-50 сек. Разбърква се и се добавя останалия шоколад. Бърка се с порцеланова лъжичка до пълното разтопяване на шоколада и получаване на гладка лъскава смес. Ако е необходимо се загрява допълнително,  но само за 10 сек. Другият вариант да разстопите шоколада е на водна баня.
Силиконови или хартиени кошнички се намазват с дебел слой от разтопения шоколад с помощта на четка.Оставят се настрани до втвърдяване на шоколада. След това шоколадовите кошнички внимателно се освобождават от формите.
 За крема
Може да използвате какъвто и да е крем. В комбинацията с шоколад всичко е вкусно! Само не слагайте топъл крем  в кошничките, за да не се разтопят! Желателно е пълнежът да не е много течен.
Яйцето се разбива със захарта, добавя се нишестето и се изсипва внимателно във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Вари се около 3-4 минути, добавя се набъбналия желатин и се отдръпва от огъня. Прибавя се ванилията и се оставя да изстине.
Към студения крем се примесва леко разбитата сметана.
Кошничките се пълнят с крема, изчаква се да се желира и се украсяват.
Украсата, както и плодовете, които ще добавите е въпрос на избор,  аз използвах плодов сироп,  ананас и кокосови стърготини.



3 коментара:

  1. Strahotno, ste go probvam s Decata prez vakanciqta :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Соня!
    Сигурно си пила черешов ликьор в Португалия, поднесен в такива
    шоколадови кошнички!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, Сонче, за прекрасната рецепта, с която гостува в блога ми! За мен беше истинско удоволствие! :)
    Прегръдка, мила! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...