Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 28 май 2015 г.

Питка със сирене и кашкавал




Продукти 
за кръгла форма с диаметър 26 см
500 г предварително пресято бяло брашно тип 500
100 мл прясно мляко
100 мл течна сметана, животинска 30 %
1 ч.л. захар
3 с.л. зехтин
1 п. 7 г суха мая
2 яйца
1 ч.л. сол
за намазване 60-80 г масло
120 г бяло саламурено сирене
120 г кашкавал, настърган
1 яйце за намазване
 Време за приготвяне: - 3 ч.10 мин.
за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 3 часа
Приготвяне

Маята се активира в затопленото мляко заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно.Прибавят се останалите течности и разбитите яйца.
Тестото меся в хлебопекарната на програма за паста - 15 минути.
Тук съм описала месене на ръка.
Следва втасване във леко загрята фурна до удвояване на обема.
Оформяне - разделя се на 4 части и се разточват 4 правоъгълника.
Намазват се обилно с масло и се поръсват с натрошено сирене и настърган кашкавал.
Завиват се на руло и се режат.Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка.
Питката втасва още веднъж до удвояване на обема в много лека загрята фурна. намазва се с разбито яйце.
След това фурната се увеличава на 190 С и се пече до готовност.Около 30-40 минути.


3 коментара:

  1. Сонче, питката ти е чудна, изглежда толкова апетитно. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Красива питка за красиво бебче!

    ОтговорИзтриване
  3. И тук искам да те поздравя, Сонче за радостта във вашето семейство и да ви пожелая много здраве и щастливи дни!
    Питката е прекрасна! Поздравления, мила! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...