Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 11 февруари 2015 г.

Крем пита от бутер тесто с ягоди




Продукти 
за 6-8 порции
300 г готово бутер тесто
крем
500 мл прясно мляко
3 жълтъка
40 г нишесте(4 с.л.)
120 г захар или на вкус
ванилия
40 г масло
3-4 с.л. сладко от ягоди
 Време за приготвяне:
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 20 мин.
Приготвяне
крем
Отделя се 1 каф. чашка от млякото и останалото се слага да заври.
Жълтъците се разбиват със захарта, прибавя се нишестето и отделеното студено мляко.
Смесват се топлото мляко и жълтъците, разбърква се и се вари на котлона до сгъстяване - около 6-8 мин. Накрая се прибавя нарязаното на парченца масло.Кремът се разбърква добре, покрива се с фолио и се оставя настрани.
Тестото се разстила и леко се разточва.Оформят се 2 правоъгълника, като единият от тях се нарязва на квадратчета.



Пече се за 8 минути на 200 С с вентилатор.
Изважда се и се подрежда сладкишът - най-отдолу плътният правоъгълник, отгоре  крем, сладко, следват изпечените квадратчета.
Оставя се в хладилник за няколко часа.
В моя случай не   дочаках да стегне крема и на снимките се вижда как се разтича.По-късно вече беше стегнат и плътен, можеше да се реже.





1 коментар:

  1. Хрупкава коричка, вкусен крем, освежаващо от ягодите! Чудесно предложение, Соня!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow