Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 25 януари 2015 г.

Тиквеник с бутер тесто ( Пай с тиква)





Много обичам тиквеник, обичам и бутер тесто, комбинацията е супер! Приготвен с предварително печена тиква става много бързо и лесно!

Продукти 
за тавичка 25/15см

  • 150 г готово бутер тесто
  • 2 ч.ч. печена тиква  
  • 1 с.л. пудра захар
  • смлян карамфил, смляна канела
  • 2-3 резенчета портокал
  • 1 с.л. портокалов сок.
  • 2-3 с.л. счукани орехови ядки

Време за приготвяне: 35 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 25 мин.

Приготвяне


  • Тиквата се намачква с вилица и се смесва със захарта, подправките, портокала нарязан на дребно и орехите.
  • Тестото се изрязва според големината на тавичката и се поставя на дъното като се оформя и малък борд.
  • Отгоре се разпределя тиквата. Покрива се с решетка от бутер тестото.
  • Намазва се с портокаловия сок.Може да се поръси с кристална захар.





  • Пече се в предварително загрята на 210-220 С фурна за около 25 минути или до златисто.











1 коментар:

  1. Вкусна комбинация! Интересно изглежда с решетката отгоре, точно като пай.
    Приятна вечер, Соня!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...