Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 24 ноември 2014 г.

Мини тиквен чийзкейк в микровълновата фурна



Много бързо, много лесно и вкусно! Това е, дълго време отлагах изпробването на тази популярна рецепта за чийзкейк в микровълновата, но от сега нататък, ще го правя, когато ни се прииска чийзкейк само за нас двамата! Че за истински чийзкейк трябват гости! Благодаря на основната подстрекателка Роси! И на първоизточника Веси!

Продукти
за 4-5 порции
основа

  • 4-5 бисквити с големината на дъното на чашките 
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. пудра захар
  • 150 г крем сирене
  • 150 г заквасена сметана
  • 1 ч.ч. пюре от  печена тиква(може и повече)
  • 1 п.ванилия
  • щипка канела



Приготвяне



  • Бисквитките се поставят на дъното на купичките и се намазват с разтопеното масло.( Може да се смелят и смесят с маслото).Аз използвах какаови бисквити с парченца шоколад.
  • Яйцeтo се разбива  със захарта.Добавя се крем сиренето, разбива се .Прибавя се заквасената сметана и се разбива отново.Накрая се добавя тиквеното пюре и се разбърква.
  • Готовата смес се изсипва в купичките и се пече в микровълновата на 1/2 мощност за около 1,5-2 минути.Трябва да се наблюдава да не заври. Кексчетата са готови когато в средата са все още течни, а от края  сместа е стегната. Изваждат се, изчаква се да застинат и се слагат в хладилник за 1-2 часа.
  • При сервиране се гарнира по избор, в случая със сладко от сини сливи.



6 коментара:

  1. Сонче, изглеждат много апетитно! Аз не готвя в микровълновата, но твоята рецепта може и да ме предизвика :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче,това направо си е супер-ще се възползвам от рецептата.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз не "готвя" в микровълновата, затова и отлагах тази рецепта, но вчера направих даже 2 вида - освен с тиква и с портокал, което беше още по-хубаво и реших да публикувам, че е много лесно! Поздрави, Люси, Живе!

    ОтговорИзтриване
  4. Соня, и аз не съм го опитвала още.
    И съм от тези, които не готвят в МВ.
    Но този чийзкейк е много съблазнителен.
    Хубава вчер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хехе, Дани знаеш , че всяко нещо си има първи път! Аз не съжалявам и го препоръчвам! поздрави!

      Изтриване
  5. Соня,много се радвам,че рецептата се препредава така успешно и съм допринесла и аз за тази верижна удовлетвореност у всички,които са го правили това кремче!С тиква звучи страхотно,ще направя непременно и аз!Който има въздържание от готвене в МВ,па макар и за 3 мин. може да си ги изпече като класически чийз във фурната.Тук номерът е точно в бързината,заради която се ползва МВ.С пожелание за вкусен вторник!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow