Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 29 октомври 2014 г.

Малки сладки от готово бутер тесто с портокалов крем




Продукти

готово бутер тесто 250 г

крем 

  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. захар
  • сок и  кора на 1/2 портокал
  • 150 г крем сирене(маскарпоне)
  • 100 мл течна сметана  30 % масленост
  • 2 с.л. пудра захар




Приготвяне 


  • Тестото се нарязва на малки квадратчета и се пече в загрята на 220С фурна в тава застлана с хартия за печене за 10 минути.
крем
  • Жълтъците се разбиват в метален съд със захарта до побеляване, прибавя се портокаловия сок и настърганата кора и се бърка на водна баня до сгъстяване.Оставя се да изстине.
  • Маскарпонето  се разбива с 1 с.л. пудра захар и се добавя към жълтата смес.
  • Сметаната се разбива до втвърдяване с 1 с.л. пудра захар и се примесва към крема.




3 коментара:

  1. Чудесни петифури са се получили,Соня.Прекрасен и усмихнат ден:))))!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, може ли да си грабна... няколко? :) Чдни са, само си представям аромата им - масло, портокал, шоколад... Огладнях. ;)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Милена, Гери! С това кремче май всичко е вкусно ;)Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow