Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 15 октомври 2014 г.

Пилешко филе с шунка и кашкавал на фурна (ала салтимбока)



Пиле салтимбока е любима рецепта.Бързо и много вкусно! Но не е подходящо за много хора, защото пърженето отнема време.Реших да го изпробвам във фурната - много добър резултат.Подходящо и за повече порции.
Запазих основните съставки , придаващи специфичния вкус на това ястие - шунка, кашкавал, салвия, ароматно бяло вино.

Продукти
за 8 порции

  • 1,6 кг пилешко филе - 8 броя
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • 8 резена свинска шунка(250-300г)
  • 8 тънки парчета кашкавал с големината на филетата
  • 8 листа салвия
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 мл сухо бяло ароматно вино

 Приготвяне

  • Филетата се разрязват, изтъняват и се поръсват с лимонов сок и черен пипер.
  • Оставят се да се мариноват поне са половин час.
  • Тавичка се намазва с маслото и зехтина.Месото се подрежда в тавата.
  • Всяко парче пилешко филе се покрива с резен шунка, резен кашкавал и листенце от салвия.
  • Пече се на 220 С за около 20 минути.Когато кашкавалът се разтопи се налива виното, отстрани в тавата.
  • Запича се отново за 5 минути.
  • Сервира се веднага.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...