Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 22 април 2014 г.

Пилe с бял сос фрикасе



Много лесно, много вкусно, това е, което мога да кажа за това ястие!
Продукти 
за 2 порции
2 пилешки бутчета
1 л вода с 1 с.л. сол
1 глава стар лук
1 морков
1 стрък селари(целина)
100 мл бяло вино
1 яйце
1 жълтък
150 мл прясно мляко
150 г кисело мляко
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
лимонова кора
1 ч.л. лимопнов сок
щипка индиско орхче
черен пипер
мащерка
 Приготвяне

В тенджера с 1  л подсолена вода се варят нарязаните на дребно лук, морков и целина и почистените бутчета за около 30-40 минути, до сваряване на месото.
След това пиле-кото се изважда в чиния, а бульона се пасира и се прибавя виното.Вари се за 3-4 минути.
В дълбок съд се загрява маслото и в него се запържва за кратко брашното, добавя се бульона и се разбърква до гладкост.
Яйцето и жълтъка се разбиват заедно с млякото и се прибавят към брашнената смес на струйка, при непрекъснато разбъркване.
Прибавят се  черен пипер, сок и кора на лимон, мащерка, индийско орехче, ако е много гъсто се добавя малко топла вода.
Месото се връща  в соса и се вари за 4-5 минути.
Сервира се със салата

А това фрикасе с  обезкостено месо.



2 коментара:

  1. Много го харесвам така фрикасето!
    Твоето е чудесно, Соня!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...