Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 9 март 2014 г.

Руло от пилешко филе на фурна, с плънка от спанак и сирене



Блогът вече е препълнен с пилешко, но това е най-често приготвяното у нас месо.
Подобна на тази рецепта има тук.
Ястието е много лесно, приготвя се бързо и същевременно ефектно и много вкусно.
Продукти
за 2 порции



  • 300 г пилешко филе

плънка

  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 главичка лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г пресен спанак
  • 50 г сирене
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • джоджен

панировка

  • 2 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. галета с подправки
  • (черен пипер, градински чай, сух чесън, сол)
  • 2 с.л. зехтин(масло)

 Приготвяне

  • Филето се изтънява и се оформят 2 тънки парчета.
  • Поръсва се с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрани.
  • В загрятата мазнина се задушават за кратко нарязаните на дребно лук и чесън.
  • Добавя се нарязаният спанак и се разбърква няколко пъти, колкото спанакът да омекне.
  • Отдръпва се от огъня и се смесва с натрошеното сирене.
  • Плънката се овкусява с избраните подправки и се разстила върху месото.
  • Завиват се стегнати рулца, които се овалват в брашното, което спомага за по-лесното дооформяне  на рулата.
  • Тавичката, в която ще се пече ястието се застила с хартия за печене и се намазнява.(хартията е за да не залепне и за по-лесно измиване на съда, но може и без нея.)
  • Рулцата се потапят в разбитото яйце и след това се овалват в галетата с подправки.
  • Подреждат се в тавичката и се поръсват с малко зехтин(масло).
  • Пече се на 200 С с вентилатор за около 20 минути, до получаване на златист загар.




2 коментара:

  1. Поредното ти вкусно руло!
    Приятна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно е рулото, Соня!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...