Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (12) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (28) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 2 февруари 2014 г.

Пилешко филе на фурна с ябълкова плънка



След много варианти на пилешко филе с плънка ви предлагам и с ябълки и  сирене!
Ястието се приготвя лесно, не изисква специални продукти или умения и е подходящо за всякакъв повод.
Продукти
за 2 порции

  • 2 пилешки филета без кост и кожа - 350-400г
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • 1/2 ябълка, обелена, нарязана на малки кубчета
  • 1 с.л. галета с подправки(мащерка, майорана, черен пипер) 
  • 1 с.л. настърган кашкавал по избор
  • 1 ч.л. масло
  • 2 парчета сирене чедър за сандвичи (или друг кашкавал)
за овалване
  • 3 с.л. галета с подправки
  • 1 с.л. зехтин
  • 50 мл вино

 Приготвяне



  • филетата се разрязват и изтъняват под найлон с чук за месо сн.1
  • поръсват се с лимонов сок и черен пипер
  • ябълката (обелена, нарязана на малки кубчета) се задушава в МВ за 1 минута заедно с маслото, колкото да омекне
  • смесва се с галетата и настъргания кашкавал сн.3
  • върху подготвените филета се поставят парчетата кашкавал, а върху тях подготвената ябълкова плънка сн.2, 4
  • завива се на стегнато руло, което се овалва много добре в галетата  с подправки и се поставя в тавичка за печене, полива се с малко зехтин сн.5
  • налива се виното и ястието се пече 35-40 минути на 220 С в предварително загрята фурна до зачервяване
  • оставя се да застине и се нарязва
  • поднася се със сос





4 коментара:

  1. Одеве Тики атакува с ябълки и сирена, сега и ти, Сонче... Нямате мислост към стомаха ми и това е. Прекрасно пилешко, прекрасно! :)
    Да ви е сладко и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна плънка и мисля че ще ми допадне!
    Приятна вечер, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е апетитно предложението ти,Соня!Със сигурност ябълката в съчетание със сирената придава разкошен вкус на пилешкото!
    С пожелание за слънчев и усмихнат зимен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Правя тази рецепта вече няколко пъти и е наистина много вкусно. Много съм впечатлена от блога, страхотни рецепти и представяне. Сърдечно благодаря!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...