Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 18 февруари 2014 г.

Филе скумрия на фурна, с чесън и естрагон



Тук има указания как се филетира риба, ако имате цяла риба, както и още рецептa за приготвяне на скумрия на фурна в алуминиево фолио.
Може да погледнете и Скумрия на скара.
Продукти 
за 3 порции

  • 600 г филе скумрия 
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • 2-3 скилидки чесън или чеснова прах
  • 1 ч.л. сух естрагон

Приготвяне

  • Рибата се поръсва с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя за 1 час в хладилник
  • Подрежда в застлана с хартия за печене тавичка (това е само за по-лесно измиване), наръсва се със счукания чесън и естрагон и се пече на 180С за 10-15 минути в предварително згрята фурна.

При по-дълго печене има вероятност да стане суха.

4 коментара:

  1. Бързо и вкусно! Особено предпочитано, щом се пече, а не се пържи!
    Приятна вечер, Соня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Az pravia I zalivka ot 3 iaica..kofichka kiselo mliko
      .3lagici brashno...peche se do zlatisto -kafiavo

      Изтриване
  2. Страхотно, браво, колко оригинално. Как се сетихте да опечете скумрията, фантастично. Никой до сега не се е сещал да пече скумрия във фурна. А солта и черния пипер - направо гениално. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за усилието да прочетете и коментирате рецептата, Анонимен! Да, ястието е изключително"просто" и много популярно, но аз неколкократно съм споменавала, че пиша рецепти всякакви - и за начинаещи и по-трудни.А мотото на блога ми е е "без претенции за изключителност"! Мисля, че всяка споделена рецепта е полезна, пък на който не му е интересно, просто не чете! Поздрави и хубави почивни дни ви желая, да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...