Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 14 февруари 2014 г.

Баница с праз, ориз и сирене



Баницата е на база на   постната баница с праз  и пролетната баница с ориз.  Получи се много добра комбинация.
Плънката е с праз, ориз, яйца и сирене, обвити в хрупкава кора.
Продукти
за тава 33 см

  • 500 г кори Бела Фамилия
  • 1 ч.ч. олио
  • 500 г праз
  • 1 к.ч.ориз
  • 3 к.ч.вода
  • щипка кимион
  • сол
  • черен пипер
  • 300 г сирене
  • 4 яйца

 Приготвяне


  • Праза се реже на дребно и се задушава в 3-4 с.л. олио до омекване.
  • Добавя се ориза  и се пържи за 1-2 минути, след което се залива с водата и се оставя на слаб огън да набъбне.
  • Овкусява се с подправките и се примесва с разбитите яйца и натрошеното сирене.
  • Корите се слепват с мазнина по две, върху тях се разпределя от плънката и се навиват на руло, реди се в намазнена тава.Може да се поръси със сусам.
  • Баницата се поръсва с мазнина и след това се пече на 200 С за 40-45 минути или до получаване на приятен загар.  

На долната снимка е вариант на по-малка баница.


13 коментара:

  1. Много обичам баница с ориз, а твоята, Сонче, е чудесна! Така хрупкава и с тази ароматна плънка... Отчупвам си парченце утре за закуска.
    Хубава вечер и весел празник (който и да празнуваш)! :) Бъди винаги обичана и обичаща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В нашия край не е много популярна баницата с ориз.Но на мен ми харесва, по-различен е вкусът! Благодаря за милеите пожелания, Гергана! Поздрав!

      Изтриване
  2. Сонче, това е любимата ми баница, преглъщам лакомо пред нея! Бъди здрава и все така обичана!

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм опитвала с ориз,явно е пропуск!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ее, време е да опиташ, аз миналата година правих за първи път и ни хареса, със зеленища и ориз.Поздрави, Ина!

      Изтриване
  4. СТрахотна баница,Соня!Ама как майсторски си я надиплила в тавата,прелест!
    Пожелавам успешна,слънчева и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, че ме подсети...много сполучлива е станала твоята Соня :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Не може ли да е редена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм я правила редена, но предполагам, че ще стане добре.Опитайте и споделете! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Не може ли да е редена



    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow