Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (190) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 14 февруари 2014 г.

Баница с праз, ориз и сирене



Баницата е на база на   постната баница с праз  и пролетната баница с ориз.  Получи се много добра комбинация.
Плънката е с праз, ориз, яйца и сирене, обвити в хрупкава кора.
Продукти
за тава 33 см

  • 500 г кори Бела Фамилия
  • 1 ч.ч. олио
  • 500 г праз
  • 1 к.ч.ориз
  • 3 к.ч.вода
  • щипка кимион
  • сол
  • черен пипер
  • 300 г сирене
  • 4 яйца

 Приготвяне


  • Праза се реже на дребно и се задушава в 3-4 с.л. олио до омекване.
  • Добавя се ориза  и се пържи за 1-2 минути, след което се залива с водата и се оставя на слаб огън да набъбне.
  • Овкусява се с подправките и се примесва с разбитите яйца и натрошеното сирене.
  • Корите се слепват с мазнина по две, върху тях се разпределя от плънката и се навиват на руло, реди се в намазнена тава.Може да се поръси със сусам.
  • Баницата се поръсва с мазнина и след това се пече на 200 С за 40-45 минути или до получаване на приятен загар.  

На долната снимка е вариант на по-малка баница.


13 коментара:

  1. Много обичам баница с ориз, а твоята, Сонче, е чудесна! Така хрупкава и с тази ароматна плънка... Отчупвам си парченце утре за закуска.
    Хубава вечер и весел празник (който и да празнуваш)! :) Бъди винаги обичана и обичаща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В нашия край не е много популярна баницата с ориз.Но на мен ми харесва, по-различен е вкусът! Благодаря за милеите пожелания, Гергана! Поздрав!

      Изтриване
  2. Сонче, това е любимата ми баница, преглъщам лакомо пред нея! Бъди здрава и все така обичана!

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм опитвала с ориз,явно е пропуск!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ее, време е да опиташ, аз миналата година правих за първи път и ни хареса, със зеленища и ориз.Поздрави, Ина!

      Изтриване
  4. СТрахотна баница,Соня!Ама как майсторски си я надиплила в тавата,прелест!
    Пожелавам успешна,слънчева и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечни благодарности, Роси, хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  5. Благодаря, че ме подсети...много сполучлива е станала твоята Соня :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хехе, нали затова споделяме, да с еподсещаме, Жани! Поздрави!

      Изтриване
  6. Не може ли да е редена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм я правила редена, но предполагам, че ще стане добре.Опитайте и споделете! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Не може ли да е редена



    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...