Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 5 януари 2014 г.

Нахут със спанак, праз и гъби





Сравнително скоро открит от мен , нахутът вече трайно присъства на нашата трапеза.
Ако все още не сте опитали, горещо ви препоръчвам това вариво, което може да бъде приготвено по много различни начини.


Продукти
за 3-4 порции

  • 300 г суров нахут
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 стръка праз бялата част
  • 1 червена чушка
  • 300 г суров спанак
  • 200 г кралска печурка
  • 1 малка консерва домати на кубчета
  • сол, червен пипер
  • подправка по избор



Приготвяне

  • нахутът се накисва във вода за 12 часа, изцежда се и се вари в нова вода до омекване, отнема около час и половина
  • в тиган се загрява захтина и в него се задушават като се прибавят  последователно нарязания праз, чушка, нарязаните гъби и накрая нарязания спанак
  • залива се с доматитеи се овкусява със сол, червен пипер, и подправка по избор - босилек или, майорана или мащерка
  • прибавя се нахута заедно с малко от водата, в която е врял и се готви за 10 минути.

2 коментара:

  1. Открили сме го и си го ползваме с кеф;) Вкусно ти изглежда ястието, Сонче! Поздрави и за много години!
    Здраве и късмет на семейството!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз си купих, но още отлежава в килера! :) Само му се каня и покрай тези празници остана на задна линия! Предложението ти е много интересно и ще се възползвам!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...