Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 25 януари 2014 г.

Бързи банички рулца от бутер тесто с различни плънки



Обичам да работя с бутер тесто, всичко става много вкусно, а е и бързо и лесно.Предлагам ви банички, оформени като рулца с ореховa плънка и пълнеж от спанак и сирене.

Продукти 
за около 24 броя малки банички

  • 275 г готово бутер тесто
  • орехова плънка
  • 1 белтък
  • 2 с.л. захар
  • щипка канела
  • 50 г смлени орехи
спаначна плънка
  • шепа пресен спанак
  • масло колкото малък орех
  • 50 г сирене

Приготвяне

за ореховата плънка

  • Белтъка се разбива с вилица, прибавя се захарта, разбива се отново и се примесват канелата и орехите.
  • Алтернативно  орехите може да се смесят с някакво много гъсто сладко(конфитюр от сини сливи).

за спаначна плънка

  • Спанака се реже на дребно и се поставя заедно с маслото в купа.Купата се загрява в микровълновата печка, за 1-2 минути, като от време на време се разбърква.Изважда се и се прибавя сиренето.Оставя се да се охлади.
  • Тестото се разстила, разделя се на 2 и всяка половина се намазва с избраната плънка.
  • Завива се на стегнато руло, което се реже на охлювчета с дебелина 1 пръст. 
  • Охлювчетата се подреждат върху хартия за печене с разреза нагоре.Намазват се  с малко от белтъка.
  • Пече се  в предварително загряна на 200 С фурна с вентилатор за около 8-10 минути.



5 коментара:

  1. Аз май харесвам всичко, що е с бутер тесто, така че, Сонче, какво да ти кажа... Чуднички и пухкави са, много ми харесват. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам такива нещица, Сонче!
    Аз често правя с пица плънка :)
    Хубав уикенд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря, Насе! Поздрав и хубава съботна вечер!

      Изтриване
  3. И двете плънки ми харесват, а в съчетание с бутер тестото, представям си каква вкусотия е!
    Хубава съботна вечер, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...