Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 3 декември 2013 г.

Запеканка с карфиол и сирена - бърза вечеря или предястие



Запеканките са ми любимите вечери - приготвят се бързо, с каквото има в хладилника и винаги е вкусно.Такава обаче , с галета правя за пръв път! Много добре се получи, ястието става с хрупкава текстура, и сирената и галетата се съчетават много добре с карфиола.
Горщо ви препоръчвам тази вкусотия, отнема не повече от 40  минути!
Продукти
за 2 порции
малка касерола, около 25 см

  • 250 г карфиол
  • сол
  • 3 с.л. галета, смесена с подправки по избор
  • (босилек, риган, мащерка, черен пипер)
  • 20 г разтопено масло
  • 40 г високомаслен кашкавал
  • 50 г извара
  • 30 г чедър

 Приготвяне

  • карфиола се накъсва на розички и се слага във вряща подсолена вода
  • вари се 10 минути и се изцежда добре
  • слага се в съда за печене
  • в купа се смесват разтопеното масло, извара и настъргания кашкавал
  • прибавя се галетата с подправките
  • получената  смес, като трохи, се разпределя върху карфиола
  • отгоре се посипва с настъргания чедър
  • пече с епредварително загряна на 175 С фурна за 20 минути или докато образува коричка, а отдолу разтопеното сирене ври



1 коментар:

  1. И аз обичам запеканки за вечеря, Сонче! Хареса ми твоята, а аз веднъж правих с риба хек, отгоре поръсена с галета, нарязани домати, чесън и магданоз....до снимки не стигна, но ако я направя пак ще споделя, защото както казваш запеканките са винаги вкусни!
    Поздрави! Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...