Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (135) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 11 декември 2013 г.

Руло от свинско филе със зелена плънка и коричка от бекон




Продукти
за около 8 порции


1, 6 кг свинско контрафиле
 за овкусяване
черен пипер
лимонов сок
плънка

  • 1 с.л. зехтин+1 с.л. масло
  • 1 малка глава стар лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 4-5 стръка селари(целина) 
  • 5-6 листа салвия
  • шепа пресен спанак
  • 50 г топено сирене
  • 50 г крем сирене(извара)

за покриване
150 г тънки резени пушен бекон
още 100 мл бяло вино


  Приготвяне


  • филето се разрязва с тънък нож и се разстила, колкото може по-широко
  • покрива се с фолио и се начуква
  • поръсва се с черен пипер и лимонов сок, покрива и се оставя на хладно
  • зелените подправки се режат на дребно
  • лукът и чесъна се наситняват
  • в тиган се загряват зехтина и маслото и се задушава лука и чесъна
  • прибавят се зелените подправки , а след  омекването им и сиренето 
  • бекона се подрежада върху лист алуминиево фолио
  • върху него се поставя месото, плънката се разпределя отгоре и филето се завива на стегнато руло
  • покрива се с резените бекон и се се увива във фолиото
  • поставя се в тава, налива се 100 мл вино и 100 мл вода и се пече 10 минути на 200 С
  • след това фурната се намалява на 175 С и се пече още 50 минути
  • изважда се от фурната и внимателно се развива фолиото
  • филето се намазва с отделения в таватра сос и се пече още 10-15 минути до получаване на зачервена коричка
  • изважда се в чиния и се оставя да почине 10 тина минути

реже се на порции и се поднася залято със соса
(останалия в тавата гъст сос се разрежда с малко топла вода)





2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...