Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (135) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Пай от готово бутер тесто с круши




Продукти
за тавичка 24 см
6 порции
2-3 бр.круши
2 с.л. масло
1 с.л. захар
200 г бутер тесто, готово незамразено
2 яйца
1 ванилия
1/4 ч.л. канела
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. брашно

 Приготвяне


  • крушите се белят, почистват от семената и режат на полумесеци
  • в тиган се разтопява маслото, прибавя се захарта и крушите и се готвят за 3-4 минути, колкото да поемат от захарта и маслото и да омекнат
  • тестото се разстила върху хартия за печене и с помощта на чиния се изрязва кръг , по-голям от съда в който ще се пече пая
  • с помощта на хартията тестото се прехвърля в тавичката, притиска се към дъното и отстрани се оформя борд
  • отгоре се подреждат плътно изстиналите круши
  • яйцата се разбиват със захарта
  • прибавят се брашното, канелата, ванилията и се разбърква
  • получената рядка смес се изсипва върху крушите
  • пече се на 180 С за около 50 минути, до зачервяване на тестото
  • сервира се топъл, полят с карамелен сироп, разтопен мед или кленов сироп




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...