Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 22 август 2013 г.

Пържени филии с мед, от Ники



Класическа закуска, този път приготвена от Ники с малка помощ при пърженето.

Продукти 
за 3 порции

  • 3 филии бял хляб
  • 3 яйца
  • 1/2 к.ч. прясно мляко
  • 1 п. ванилия
  • канела
  • 2 с.л. олио +
  • 2 с.л. масло

 Приготвяне

  • яйцата се разбиват с прясното мляко
  • прибавя се ванилията, разбърква се
  • в тиган се загрява част от мазнината- олио и масло
  • филиите се режат на две части
  • потапят се в яйцата и се пържат бързо от двете страни
  • изваждат се и се поръсват с канела (може да се сложи в яйчната смес)

сервират се с мед, сладко и студено мляко - така и не можах да науча Ники да пие топло мляко :(



8 коментара:

  1. Тази чинийка директно я подавам на моя Филип! Откак опита за първи път пържени филии в един хотел на Пампорово, вече на подобни закуски "на шведска маса" само това търси :) Веднъж ме склони и аз да му направя, че не обичам да пържа (уговорката беше той да измие тигана и печката) :) :) Браво, Ники! :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Моля, стига с този Ники! Сладко дете, но това все пак е кулинерен сайт. Интересувам се от рецепти и нови идеи, а не от опитите на едно дете върху елементарни рецепти. Разбирам майчинската гордост, но дали тук и е мястото.... След поредната "Рецепта на Ники" вече нямам никикво желание да следя публикациите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност никой не Ви кара насила да влизате и да четете тук. А това е личен блог и авторът е единственият, който решава какво да публикува.

      Изтриване
    2. След като се интересувате само от нови рецепти и идеи, какво правите тук? От заглавието на поста се разбира за рецептата, но очевидно злобата и желанието да обидите ви е накарало да отворите публикацията!
      Без да си дадете сметка за обидата и горчивината, която детето може да изпита от думите ви!
      Едва ли Соня ще загуби много, ако изобщо не ссе вясвате вече тук!!!!

      Изтриване
  3. Благодаря ви за усилието и за споделеното, Анонимен! Съжалявам, ако съм ви досадила с кулинарните упражнения на Ники! Аз мисля, че е много важно децата да се учат да работят в кухнята, по много причини. Създават се умения, учат за продуктите и подправките, възпитава се точност, дава възможност за развитие на творчестски способности и още много. Ники се вълнува от публикациите и следи всеки коментар! Пожелавам ви да имате възможност да изпитате удоволствието да се забавлявате в кухнята с такова дете! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Соня, много хубаво си отговорила! Който не иска, да не следи, нали така? Нищо не е насила. А Ники нека продължава - само добро може да извлече от новото си занимание.
      Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване
  4. Съжалявам , че не подкрепих Ники навреме!Всеки миг в кухнята с едно дете е незаменима инвестиция.Изпитала съм го с моите деца, сега се радвам /и прехапвам долна устна/ заедно с учениците....... дано дочакам и внуците.
    Сонче, желая ви още много прекрасни мигове в кухнята с Ники!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за разбирането, Вили! Да те стигне щастието да готвиш за и със внуци! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...