Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 14 юни 2013 г.

Салата от паста (макарони) със сос от тиквички и авокадо, с пиле и манго



Това е част от гостуването ми при Роси в Кулинарен еликсир.
Рецептата е пълна импровизация.Може да както мине за салата така и за леко ястие. Много свеж и интересен вкус се получи.Тиквичката и авокадото сами по себе си са безвкусни, но в комбинация и с подправките стават много добра основа за смесване с пастата. Мангото придава свежест и екзотика заедно с целите парченца авокадо.


Продукти
За 3-4 порции                                            
·         120 г макарони(фусили)
·         1 тиквичка
·         1 авокадо
·         1 манго
·         300 г пилешко месо
(предварително сготвено на скара и нарязано на кубчета пилешко филе, може и варено)
·         100 г крем сирене или извара
·         Лимонов сок от 1 лимон
·         ½ малка главичка червен лук
·         Сол, черен пипер


Приготвяне


·          пастата се сварява според указанията на опаковката, като заедно с нея се вари и тиквичката
·         нарязана на 2-3 парчета  
·         макароните се прецеждат
·         тиквичката се пасира с пасатор
·         авокадото се бели  се разделя на 2 части
·         едната половина авокадо се пасира заедно с тиквичката
·         прибавя се сиренето и се пасира до получаване на еднородна смес
·         овкусява се със сол, лимонов сок(1-2 с.л. лъжици), черен пипер
·         получената паста се прибавя към макароните и се разбърква много добре
·         добавя се нарязаното месо, лукът на полумесеци и втората половина от авокадото, нарязано на едро
·         накрая се прибавя и мангото, нарязано на кубчета
·         поръсва се с остатъка от лимоновия сок и леко се разбърква


4 коментара:

  1. Много нестандартно за нашите ширини ястие, Сонче, но звучи и изглежда чудесно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Suitable Shopping Because of Debo Virtual shops

    Also visit my website Epson Powerlite Home Cinema 5020UBe review

    ОтговорИзтриване
  3. Home cinema Electronics - An assessment Of Your Oppo Bdp-93 Blu-ray Poker
    player

    Here is my web blog :: casino Euro

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow