Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 26 април 2013 г.

Телешко месо с червени домати


Още едно предложение с телешко месо, любимо на моя съпруг. Ястието е семпло, но много вкусно. Може да се използва всякакво месо и да се приготви по този начин.
Продукти
за 4 порции

  • 600 г телешко месо без кост
  • 2 глави стар лук
  • 2 с.л.зехтин
  • 1/2 с.л. сол
  • стрък целина
  • черен пипер
  • консерва домати от 800 г
  • 50 мл вино
  • 1 с.л. захар
  • щипка канела
  • лют пипер по желание
  • 2-3 скилидки или пера пресен чесън

   Приготвяне

  • месото се нарязва на хапки или на по-едри порционни парчета.
  • лукът се нарязва на кубчета
  • месото, лукът и целината(нарязана) се поставят в тенджера и се заливат с около 1,5 л вода
  • добавя се солта и се вари на слаб огън до пълното сваряване на месото - проверява се с вилица дали може да се разкъса.Продължителността на готвенето е различна според това какво е месото , от коя част на телето е или не е от теле :), а от майка му
  • водата трябва да остане много малко, около 200-300 мл.Ако изври се добавя по малко.
  • в тенджерата се сипват доматите, виното, захарта, канелата, черен пипер и се вари за около 15 минути, докато започне да се сгъстява.Опитва се на вкус и  ако е необходимо се добавя сол, захар или малко оцет.
  • сервира се поръсено с чесън



3 коментара:

  1. Соня, и на мен ми е едно от любимите ястия с телешко :)
    Нов момент е целината и мисля, че става по-ароматно!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, и в къщи много се харесва това ястие ама при теб е много апетитно наистина!
    Прекрасна да е вечерта ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Както се казва - "класика"! За мен новото е добавката на канела.
    Прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...