Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (12) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (28) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 23 април 2013 г.

Бързи и много лесни кифлички със сирене крема, без набухвател



Това тесто беше показано в една фейсбук група от Венета.  Несъмнено е много лесна рецепта, с тестото могат да се приготвят различни изделия.Оригиналното предложение е с някаква извара, продукт, който се продава в австрийските магазини.На мен ми напомни за една стара рецепта от младини и направих тестото със сирене Крема и приготвих и  сладки със захар, освен кифличките с пълнеж от яйце и сирене! Благодаря на Вени за рецептата!

Продукти
за около 24 броя
тесто

  • 160 г брашно
  • 150 г сирене Крема
  • 30 г меко масло

пълнеж

  • 1 яйце
  • 100 г сирене
  • сусам за поръсване
  • (ким)

за сладките- кафява захар
 Приготвяне



  • всички продукти за тестото се смесват в купа и от тях се замесва меко тесто
  • тестото се оставя да престои 1-2 часа в хладилник(може и няколко дни)
  • яйцето се разбива и се смесва с натрошеното сирене
  • тестото се изважда  и се разточва на кръг
  • изрязват се триъгълници, поставя се малко от плънката и се навиват кифлички
  • намазват се с малко от яйцето и се поръсват със сусам(ким)
  • пекат се на 180 С върху хартия за печене за около 25-30 минути

за сладките

  • от разточеното тесто с чаша се изрязват кръгчета 
  • поръсват се със захар, прегъват се 2, едната страна се поръсва със захар и пак се прегъва
  • страната, която ще е отгоре се потапя в захарта
  • пекат се на 180 С за 20-25 мин.



14 коментара:

  1. Соня, харесвам тестото със сирене Крема !
    Чудесни соленки!
    Дръпвам си едничка!
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат много вкусни, Соня, взимам си и от солените, и от сладките.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, чудни са кифличките! Дръпвам една с кафенцето! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче ,кифличките са чудни и аз съм им хвърлила око!
    Във вкусът въобще не се съмнявам!
    Идеално допълнение са към чаша ароматно кафе или чай!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня, чудни са - лесни и вкусни!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесни кифлички, Соня! Получили са се прекрасни! А да се направят във формата на изварените ушки на Селма е прекрасна идея. Мерси, че я сподели. Ще ги опитам и по този начин, сигурно ще са много вкусни.
    Приятна вечер от мен и една чудесна неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за хубавите думи, Дани, Гери, Катя, Мира, Ина!Радвам се, че ви харесват кифличките!Вени, благодаря, че намина и ще се радвам да споделиш за сладките! Поздрави и хубави празнични дни на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте!

    Правилни ли са пропорциите за тестото? В момента имам купа с някаква странна брашняна смес, не прилича на тесто въобще :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Мариета, опитайте се да омесите тесто от тази смес! !60 г брашно е малко по- малко от 1 ч.ч. чаша.Успех!

      Изтриване
  9. Супер рецепта! Мерси :) станаха много вкусни и нам-вече беше лесно и бързо ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Станаха страхотни! Много лесно се правят. Благодаря за чудесната рецепта. Мисля да направя тестото и с извара, но бихте ли ме посъветвали да увелича ли количеството масло?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, зависи каква ви е изварата!Има една съвсем обезмаслена, тогава може малко повече масло.Но аз бих пробвала с качествена извара в същите пропорции! Ще се радвам , ако споделите резултата! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
    2. Здравейте отново :) Направих тестото с извара, но стана малко по-твърдо. С крема сирене определено е по-вкусно, но и с извара не е зле. Мъжът ми много ги хареса и сега само се пазари отново да му направя :) Отново благодаря за лесната рецепта. Блогът ви е страхотен! Желая ви успех!

      Изтриване
    3. Радвам се, че са ви харесали! Това е много стара рецепта, още от соц времената и за мен е мил спомен. Благодаря ви, че споделихте! Поздрав и да ви е сладко.

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...