Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 13 март 2013 г.

Пилешко руло с плънка от спанак и гъби , обвито в бекон





Продукти
за 2 порции

  • 2 пилешки филета по 150-200 г
  • горчица, лимонов сок
  • 6 тънки резена пушен бекон
  • шепа спанак
  • 30 г сирене
  • 4-5 гъби
  • чесън на прах
  • черен пипер


   Приготвяне


  • филетата се разрязват и изтъняват с нож или се начукват между два пласта фолио
  • наръсват се с лимон и черен пипер и се оставят да отлежат
  • спанака се реже на дребно и се смесва със сиренето и гъбите, прибавя се чеснов прах и черен пипер (може  спанака да се задуши в малко масло  и да се добавят и гъбите, може на микровълнова за 1 минута да се оставят да омекнат, може и сурови)


  • филетата се разстилат и в средата се поставя от плънката
  • завива се на руло, намазва се с горчица и се увива с 3 лентички бекон
  • рулцата се поставят в намазана с мазнина тавичка и се пекат на 200 С за около 15-20 минути




3 коментара:

  1. Рецептата е по мой вкус! Много апетитно, красиво оформено и поднесено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Tozi weekend pravih tova pile po receptata za gosti i stana mnogooo hubavo. vsichki mnogo go haresaha i biaha vpechatleni ot oformlenieto. Edinstvenia komentar e che otne malko poveche ot 20 min. Nepremenno shte napravia tova pile pak:-)

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че съм била полезна!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...