Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 4 декември 2012 г.

Крехко свинско бон филе на фурна с ароматен пълнеж




Ястието е много вкусно, с добре съчетаващи се аромати.Подходящо е за празничната трапеза.
Плънката може да бъде най-различна, това е само една идея.Ако някои от подправките не ви допадат, може да замените с ваши любими.


Продукти
за 2 порции

  • 1 бр.свинско бонфиле - 500 г
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • соев сос

плънка

  • 2с.л. зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 1 морков
  • 50 мл бяло вино
  • 150 г тиква, сварена
  • стафиди
  • орехи
  • черен пипер
  • мащерка
  • щипка канела

глазура

  • 1с.л. боровинков конфитюр
  • 1с.л. горчица
  • 2 с.л. кетчуп
  • розмарин


 Приготвяне


  • филето се разтваря с остър нож
  • поръсва се с лимонов сок, соев сос и черен пипер и се оставя покрито с фолио за 1 час в хладилника
  • приготвя се плънката
  • в затоплената мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и моркови
  • добавя се бялото вино, тиквата, на кубчета, стафидите и се готви 2-3 минути
  • овкусява се с подправките, добавят се счукани орехи и се оставя да застине
  • плънката се разстила върху изтъненото филе и внимателно се завива
  • тавичката за печене се намазва със зехтин и оформеното руло се прехвърля в нея с ръба надолу


  • продуктите за глазурата се смесват в малка чашка и се разбъркват добре
  • с получената смес са намзва рулото
  • слагат се 2 с.л. вода на дъното на тавичката -  и няколко стръкчета розмарин
  • пече се 15 минути на 185 С и се обръща
  • намазва се с остатъка от глазурата
  • пече се още 15 минути
  • оставя се да изстине за 5-10 минути и се реже на парчета
  • сервира се със соса, отделен при печенето и гарнитура


12 коментара:

  1. Ехааа, днес, като че ли сте се наговорили!
    Вече трето пълнено филенце гледам.
    Твоето също е превъзходно, ароматно и много различно!
    Чудесно предложение за зимните дни!
    Прегръдки Сонче*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. мда, явно такъв е сезонът, и на мен ми направи впечатление съвпадението:)

      Изтриване
  2. Да бе! И аз това си помислих - такива вкуснотии днес, че не знае човек на кое повече да се наслади!
    Сонче, интересно предложение и много добре изглежда!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, Сонче, това е много апетитно, неустоимо е дори и на закуска! Прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Уауу, каква ароматна плънка си направила, Сонче!
    Дойде времето на свинското и ти го представяш в цялата му прелест тук :) това филенце.
    Пък и сосче има....
    Перфектно е!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно сочно месце се е получило,Соня,харесва ми плънката с тиква,сигурно подхожда чудесно!Перфектно наистина!Пожелавам весел Никулден!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви, дами!Много сте мили, радвам се, че ви харесва плънката защото е малко необичайна!Поздрав на всички, и хубав празник :)!

    ОтговорИзтриване
  7. Наистина празнично ястие !!!
    Много сочно и апетитно изглежда!
    Поздрави Соня и хубави празници

    ОтговорИзтриване
  8. Много интересна плънка и разкошно печено месце ....знам ,че на мен ще ми хареса ....само на мен обаче :)) !
    Хубав утрешен празник ,Сонче !Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  9. Сонче прекрасно месце, пък и с невероятна плънка!
    В къщи ще се хареса със сигурност!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, бихте ли обяснили как разрязвате филето или ако има видео, че не ми става много ясно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не е трудно разрязването. С тънък и остър нож се реже по цялата дължина на филето, все едно го белите и въртите до изтъняване. Както се бели ябълка. Не знам как да го обясня, а нямам такова видео.Ако не можете да разберете, просто го разрежете по средата, но не до края и разтворете. Съжалявам, че не мога да съм по-полезна.Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow