Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 21 декември 2012 г.

Пилешко филе на тиган в билкова коричка и как да разнообразим традиционната зелева салата


приготвено по този начин пилешкото филе става изключително сочно  и ароматно. Панировката образува хрупкава златиста коричка.
Продукти 
за 2 порции

  • 2 парчета пилешко филе, около 350 г общо
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • босилек
  • чесън или чеснова сол
  • 4 с.л.едра галета или трохи от хляб
  • мащерка, майорана
  • 1 с.л.масло
  • 1 с.л. зехтин

 Приготвяне


  • всяко филе се разрязва внимателно с нож и се разтваря
  • поръсва се обилно с лимонов сок
  • наръсват се черен пипер, сух босилек и чесън
  • оставя се да престои на студено
  • галетата(трохите) се смесват със мащерка, майорана
  • в тиган се загряват зехтин и масло 
  • месото се овалва много добре в ароматната галета и се пържи на средно силен котлон от двете страни до златисто



Ето и предложенията за разнообразяване на зелевата салата





14 коментара:

  1. Сонче, много вкусно и апетитно изглежда всичко! :)
    Прекрасни и много щастливи празници! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много сочно това филенце!
    Предложенията ти за разнообразяване на зелевата салата са ми добре дошли!
    Соня, Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тили!Дано съм полезна наистина!Хубави празнични дни!

      Изтриване
  3. Хареса ми филенцето приготвено така ...и всички зелеви салатки :) ! Много е вкусно при теб ,Сонче !
    Весели празници ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни и вкусни предложения Сонче:)
    Обедното ми меню днес ще е това най-вероятно, само се чудя коя салатка със зеле да си избера, като всички ми харесват?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моят фаворит е тази с ябълката има я в блога под името "гренобълска".Поздрави и весели празници на цялото семейство, Дани!

      Изтриване
  5. Сонче, толкова е пъстро и апетитно при теб ,че си само за гости!:)
    Пилешкото е прекрасно,салатките невероятни!
    Хубави празници и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Здравче!Пилешко филе и зеле са основното ни меню, та се чудя как да разнообразвам!Поздрави и хубава неделя!

      Изтриване
  6. Салатките са бижу,особено тази с ябълките,много ми допада!А филенцето е приказка!
    С пожелание за незабравима и вълнуваща Коледа на цялото семейство,Соня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен тази с ябълката ми е любима и много често правя.Има в блога - гренобълска.Благодаря, че намери време в предпразничната суматоха да наминеш, Роси!Прекрасна Коледа и на твоето семейство!

      Изтриване
  7. Най-вкусното пилешко, което някога съм яла!!! Уникално се получи! Вече е сред любимите ни рецепти :) Поздрави, Велина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Велина! Безкрайни благодарности за доверието за споделеното, много ме зарадвахте! Поздрав и да ви ек сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow