Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 4 ноември 2012 г.

Есенна супа с броколи и малко есенни снимки от Бетоловото


Най-после успях да стигна и до Бетоловото! Денят беше прекрасен! Просто есенно съвършенство - много слънце, тихо и невероятно красиво с неописуемото разнообразие на есенни цветове!







Продукти
за 4 порции

  • 300 г броколи
  • 100 г гъби
  • 2 моркова
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 1 картоф
  • целина
  • черен пипер, сол
  • 2 с.л. зехтин

 
 Приготвяне
  • лукът   се реже на едро
  • морковите се нарязват на кръгчета 
  • гъбите се режат на филийки
  • поставят се в тенджера и се заливат с 2-3 ч.ч. вода, добавя се 1/2 с.л. сол
  • варят се 10 минути
  • броколите се накъсват на розички и се прибавят заедно с картофа, нарязан   на кубчета
  • добавя се зехтинът и се вари до омекване на картофите
  • изключва е и се поръсва с черен пипер и босилек
Ако обичате крем супите, може да пасирате всичко, получава се вкусна зеленчукова крем супа!
 

7 коментара:

  1. Страхотни есенни снимки! Много цветни и пъстри! А за финал топла и много полезна супа! :)
    Хубава неделя! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам топлината на есенната палитра.....стопли душата ми ,Сонче!
    А за супичката:вкусна!
    Слънчева неделя,Соня!

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре си съчетала пъстротата на пейзажа с рецептата, Соня!
    Дано имаш още такива дни, преди всичко да побелее.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна гледка! Обичам есенните багри!!!
    Това е една от любимите ми супи! Хубав ден!
    Юлия Кожухарова

    ОтговорИзтриване
  5. Пъстри снимки, пъстра супичка - чудесно съчетани в една публикация! Поздрави, Сонче и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошни цветове има на тия снимки! Много са красиви, Сонче!
    Чудесна есенна супичка!
    Поздрави от мен

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow