Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 28 септември 2012 г.

Тиква на спагети - spaghetti squash

Това е едно ястие, за което много бях слушала от моята дъщеря.Най-после можах да го опитам.



Заслужаваше си хвалбите! Наистина много вкусно и и необичайно добре оценено даже от Главния дегустатор, като за приготвено от тиква.
Представям ви моята най-голяма дъщеря в кухнята !



Тиквата е специален сорт, с изключително твърда кора.След термична обработка отвътре става на конци и прилича на спагети.Може да се пече, да се вари. Виктория предлага вариант приготвена на микровълновата.



Сосът, с който се комбинира тиквата може да бъде по избор - с домати и сирене, само със сирене, с някакво месо и т.н. В случая е с пилешко месо, домати, кашкавал и гъби.

Продукти 
 за 4-5 порции

  • 1 тиква spaghetti squash
  • 50 г масло
за соса
  • 400 г пилешко филе
  • 200 г гъби
  • 2 с.л. масло
  • 4-5 с.л. домати на кубчета
  • черен пипер

  Приготвяне



тиквата се надупчва на няколко места с ножа


поставя се в микровълновата печка за 15-18 минути
изважда се и внимателно се разрязва


отстраняват се семките, тиквата е вече мека


и с вилица се издълбава вътрешността


 
залива се с разтопеното масло и се поръсва с черен пипер
на този етап може да се консумира и е много вкусно
изглежда така, с добавка на малко кашкавал


приготвя се сосът и се смесва с тиквата
всичко се връща в тиквените кори и се сервира така


Много ефектно, впечатляващо и с неочаквано добър вкус



6 коментара:

  1. Соня, много интересна и впечатляваща рецепта! Заслужава си човек да я опита.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Преди печенето тиквата трябва да се надупчи с вилица или нож, за да не е много водниста.

      Изтриване
  2. Сякаш такава тиква не съм виждала в БГ, или се лъжа?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. не, и аз не съм виждала в Бг такава тиква.Аз си донесох семки, ще видим:)!

      Изтриване
  3. Соня, наистина много интересно, но жалко че в България няма такъв сорт тикви,за сега! А голямото момиче на мама, няма на кой да прилича!
    от Юлия Кожухарова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ще чакам семките, да се размножи:)!Благодаря ти Юлия!Хубав уикенд!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...