Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 1 септември 2012 г.

Чушки бюрек на фурна (пълнени чушки с яйца и сирене)




Моят съпруг много обича чушки бюрек, аз също, но пърженето ми е неприятно и е нездравословно.Затова благодаря на Роси за идеята да приготви бюрек на фурна!
Предлагам ви вариант,  не по-различен от традиционния, за това популярно лятно-есенно ястие.

 
Продукти
 за 2-3 порции

  • 6 печени чушки*
  • 2 яйца
  • 50 г сирене(извара)
  • 50 г кашкавал
  • черен пипер, босилек,копър
  • шарена сол
  • по желание може да се добави всичко към пълнежа - кисели краставички, салам, гъби и т.н.
  • галета за поръсване



  Приготвяне


  • тавичката се намазва със зехтин
  • яйцата се разбиват с вилица и се смесват с натрошеното сирене и половината от настъргания кашкавал и подправките сн.3
  • чушките се сцепват по дължина и се разтварят
  • пълнят се с приготвената плънка и се затварят отново сн.2
  • подреждат се в тавичката, поръсват се с галета, напръскват се леко със зехтин(масло) и се пекат за около 10-15 мин на 210 С
  • изваждат се и се поръсват с остатъка от настъргания кашкавал
  • запичат се още 5 минути
















*как да си изпечем чушки на плота на печката, използвайки алуминиево фолио




9 коментара:

  1. Сонче, обожавам чушки бюрек! Твоето предложение много ме заинтригува. Хубави почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тъкмо си мислех да пълня чушки с яйца и сирене :) Ей сега мога да изпробвам и твоята рецепта :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни са станали! Чудни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Много обичам чушки във всичките им варианти,така че днес ще направя по Вашата рецепта пълнени чушки със яйце и сирене.Тя и жената много ги харесва та смятам да се представя днес в най-добрата си светлина.Пак благодаря за рецептите Ви , те са неоценима помощ за мен.Хубав уикенд.
    Р.Георгиев

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието и за споделеното, Р.Георгиев! Доставяте ми радост! Желая ви успех и да ви е сладко! Поздрави!

      Изтриване
  5. Това си е пиперка чушките са люти доста

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, благодаря ви за проявения интерес! Няма да споря за чушките и пипера :) - В разговорния език пиперките по-често се наричат чушки (неточно, защото плод от вида чушка образуват също фасулът, грахът, баклата и мн. др.) - източник Уикипедия. Поздрав!

      Изтриване
  6. Пипер се казва растението, а чушката е плода, Анонимен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за уточнението, дано да е полезно! Не разбрах дали са ви харесали чушките? Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow