Етикети

агнешко (7) баница (26) без глутен (6) Бетоловото (15) бутер тесто (14) българска традиционна кухня (130) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (178) домашно консервиране (6) дребни сладки (27) есен (31) желирано (28) за празник (101) заек (2) закуски (57) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (1) китайска кухня (8) кифлички (10) кремове (29) крок пот (1) круши (10) лесно (118) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (8) основни ястия (141) паста (17) патица (2) пилешко (46) пити (17) плодове (69) постно (33) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (23) сладкиш (79) сос(дип) (1) спанак (25) супа (26) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (44) френска кухня (25) хлебчета (6) череши (8) чийзкейк (13) шоколад (28) ябълки (12) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (45) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (12)

търся в този блог

сряда, 22 август 2012 г.

Пълнени тиквички и сини домати(патладжани) с кайма





Доста трудоемко, но изключително вкусно ястие.Може да се приготвят поотделно.Аз ги правя заедно защото на някои стомаси сините домати не понасят, а така има избор за всеки.


Продукти
За 6 порции

  • 3 бр.патладжан
  • 3 бр. тиквички
  • 500 г телешка кайма
  • 1 голяма глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 4-5 печени чушки
  • 3-4 бр. червени домати
  • Чесън
  • Черен пипер
  • Магданоз
  • Босилек
  • Олио за пържене


 


Приготвяне


  • Чушките се пекат, задушават се в найлонова торбичка и се обелват
  • Тиквичките и сините домати се разполовяват без да се белят
  • Издълбават се и вътрешността се нарязва на дребно, без да се смесват тиквите и патладжана
  • В малък дълбок съд се загрява мазнина и се запържват за кратко издълбаните зеленчуци
  • Изваждат се и се подреждат в тавата за печене
  • в широк тиган се сипва част от мазнината, в която са пържени зеленчуците
  • прибавят се нарязаните на дребно кромид и моркови, задушават се до омекване

  • добавя се каймата и се разбърква до побеляването
  • получената смес се разделя на две части
  • към първата част се добавят нарязаната на дребно издълбана част от тиквички, разбърква се и се пържи за около 5 минути
  • овкусява се с черен пипер, сол, магданоз и босилек
  • с тази смес се пълнят издълбаните и запържени тиквени лодки
  • към втората част от сместа с каймата се добавят нарязаната на дребно издълбана част от сините домати, разбърква се и се пържи до омекването на патладжана
  • прибавят се нарязаните печени чушки
  • 2 червени домата се обелват и нарязват на дребно(рендосват се на ренде) и се прибавят към сместа с патладжана
  • Разбърква се и се готви още 7-8 минути
  • Овкусява се с черен пипер, сол, чесън, магданоз
  • С тази смес се пълнят издълбаните и запържени лодки от син домат
  • Другият червен домат се нарязва на колелца и с с тях се покриват всички напълнени ‘’лодки’’
  • Отгоре се наръсват с малко от мазнината
  • Налива се малко вода, по-малко от 1 пръст, на дъното на тавичката и се пече на  200 С за около 30-40 минути
 * Ястието става много вкусно и без кайма - с повече печени чушки, моркови и кромид!

6 коментара:

  1. Дали има едно местенце и за мен на тази красива и вкусна маса:)? Чудесно е ястието ти ,Сонче ,аз бих хапнала от тиквичките и патладжана :) ...много хубава рецепта :) !
    Спокойна вечер ! С поздрав !

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са станали! И градината е много красива!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама и двете ми са любими и се самопоканвам на прекрасната ти маса в невероятната градина.
    Страхотни ястия и снимките ти са трепач Сонче!
    Силни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз се присъединявам към чудесната компания,която се заформи!
    За мен и от двете моля!
    Многовкусно предложение Сонче!
    Прегръдки*)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря на всички за отзивите!Правите ме щастлива и удовлетворена!Вече съм в града и имам много да чета, какво сте направили през лятото!Поздрави на всички!


    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна трапеза в тази красива градина!
    Обожавам пълнени патладжани. Чудни са!
    Хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...