Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 10 август 2012 г.

Суфле с кайма ( голямо запечено кюфте)

Това е още едно лесно ястие, което правех много често, когато децата ми бяха малки.Сега го направих, естествено, заради любимия внук!


 За съжаление беше изядено докато се обърна и няма снимки в разрез.Рецептата търпи всякакви вариации.Може да се добавят варени яйца, грах, моркови или каквото друго ви хрумне.Основното за яйцата и млякото, които правят суфлето меко и пухкаво и сиренето, което му придава допълнителен аромат.


Продукти 
 за 6 порции

  •  500 г кайма, по възможност телешка
  • 3 яйца
  • 5-6 с.л. галета или грис
  • 200 мл прясно мляко
  • 2-3 кисели краставички
  • 1 кренвирш по желание
  • няколко гъби ( аз не слагах)
  • черен пипер
  • 50 г кашкавал
  • пармезан, чедър или просто кашкавал за отгоре
  • масло за намазване


 Приготвяне

  • в голяма купа се смесват каймата, яйцата, млякото, галетата
  • добавят се допълнителните продукти , нарязани на малки кубчета
  • тавичка , около 26 см, се намазва с масло и се поръсва обилно с галета
  • омесената кайма се разпределя равномерно в тавичката
  • отгоре се слагат тук таме малки бучици масло
  • пече се на 200 С около 35 минути
  • покрива с парченца ( настърган) кашкавал и се запича за още 5 минути( моят беше нарязан на кръгчета)
  • сервира се топло със салата

3 коментара:

  1. Много вкусно ястие ,Сонче ! Изглежда чудесно даже без снимка в разрез !
    Хубав петък !

    ОтговорИзтриване
  2. Е, това ще го правя непременно! Лесно и бързо, а колко вкусно изглежда.....

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно и лесно! С прясна салатка ммм....
    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...